Etlarin eväät: Punajuuripasta

Juurekset ovat aina olleet suomalaisille tärkeitä elintarvikkeita. Niiden käytössä on loputtomasti vaihtelun, muuntelun ja kokeilun mahdollisuuksia.

Punajuuripasta

4 kokonaista punajuurta

2-3 valkosipulinkynttä

2 rkl öljyä

2 dl ruokakermaa

1 tl kuivattua basilikaa

2 rkl balsamiviinietikkaa

1 rkl hunajaa

1 tl suolaa

rouhittua mustapippuria

½ dl hasselpähkinärouhetta

400 g tagliatellepastaa

lisäksi:

100 g feta- tai sinihomejuustoa murennettuna

rucolaa

1. Kuori ja raasta punajuuret. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

2. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää punajuuriraaste ja valkosipulinkynnet ja paista välillä sekoitellen, kunnes punajuuri on kypsää.

3. Lisää kerma ja mausteet ja hauduta miedolla lämmöllä vielä hetken aikaa. Lisää lopuksi pähkinärouhe.

4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta.

5. Annostele pastaa lautaselle, laita punajuurikastiketta pastan päälle tai sekoita joukkoon.

6. Murustele päälle juustoa ja tarjoa lisänä rucolaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.