Etlarin eväät: Silakkalaatikko

Edullinen ja maukas silakkalaatikko herättää makumuistoja. Tarjoa lisänä etikkapunajuuria ja hölskytyskurkkuja.

Silakkalaatikko

120 g pekonia tai siansivua

1 sipuli

1 kg perunaa viipaleina

400 g silakkafileitä tai suolasilakkaa

1/2 tl maustepippuria (jauhettuna)

2 tl suolaa (suolasilakoita käytettäessä ei tarvita)

1 dl tuoretta tilliä

4 munaa

8 dl kevytmaitoa

1. Suikaloi pekoni. Kuori ja pilko sipuli.

2. Paista pekonisuikaleet paistinpannulla kauniin ruskeiksi.

3. Lisää joukkoon sipulisilppu ja sekoittele vielä hetken aikaa.

4. Lado vuoan pohjalle kerros perunoita, levitä päälle puolet silakkafileistä ja pekoni-sipuliseoksesta.

5. Mausta pippurilla, suolalla ja hienonnetulla tillillä.

6. Tee seuraava kerros samalla tavalla. Jätä päällimmäiseksi perunaviipaleita.

7. Sekoita kevyesti vatkattujen munien joukkoon maito ja kaada seos uunivuokaan.

8. Paista 200-asteisessa uunissa noin tunnin ajan tai kunnes kypsää.

9. Peitä jos ruskistuu liikaa. Anna laatikon vetäytyä hetki.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.