Etlarin eväät: Papu-kaalikeitto

Ruokailusta tähteeksi jääneen ruoan voi laittaa rasiaan ja säilyttää jääkaapissa ja lämmittää seuraavalle aterialle tai pakastaa myöhempää käyttöä varten.

Papu-kaalikeitto

2 dl kuivattuja valkoisia kidneypapuja

1 sipuli

1 valkosipulinkynsi

2 rkl öljyä

500 g valkokaalia

suolaa, mustapippuria

1,5 l kuumaa kasvislientä

2 laakerinlehteä

2 rkl siirappia

300 g kiinankaalia

hienonnettua persiljaa

1. Huuhtele pavut ja liota runsaassa vedessä yön yli. Anna papujen valua.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja murskaa valkosipulinkynsi.

3. Kuumenna öljy ja anna sipuleiden kuullottua hiljalleen 5 minuuttia.

4. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja lisää kattilaan.

5. Ripottele päälle hieman suolaa, jotta neste irtoaa. Kääntele aineksia miedolla lämmöllä 10 minuuttia.

6. Lisää kattilaan pavut, kuuma kanaliemi, laakerinlehdet, mustapippuria ja siirappi. Anna keiton porista hiljalleen 1,5 tunnin ajan.

7. Suikaloi kiinankaali ja lisää keittoon. Anna keiton vielä kiehua miedolla lämmöllä 10 minuuttia.

8. Tarkista maku ja ripottele pinnalle ennen tarjoamista runsaasti tuoretta hienonnettua persiljaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.