Maa- ja metsätalousministeriö: Karhukannan kasvu on taittunut

Tulevan metsästyskauden karhukiintiö on viime vuotta pienempi. Tulevalla metsästyskaudella saaliskarhujen määrä on 313 karhua, kertoo Maa- ja metsätalousministeriö (MMM).

Viime vuonna karhun metsästyskiintiö oli tavallista suurempi, 355 karhua. Sen tarkoitus oli MMM:n mukaan vakiinnuttaa kasvussa ollut karhukannan taso, purkaa kannan tihentymiä ja ehkäistä pitkään kasvussa olleita porovahinkoja.

Karhukannan vuonna 2012 alkanut kasvu onkin nyt taittunut. Toukokuussa Suomessa oli arvion mukaan 2 020–2 130 karhua kevään pennut mukaan luettuna. Viime vuodesta kanta pieneni noin viisi prosenttia.

Karhu kuuluu EU:n luontodirektiivissä tiukasti suojeltuihin lajeihin, mutta Suomessa sitä voidaan metsästää kannanhoidollisesti, MMM kertoo. Pennulliset naaraat ja alle 1-vuotiaat pennut ovat rauhoitettuja. Noin kaksi kolmesta kaadetusta karhusta on uroksia. Kaadetut karhut ovat usein myös suhteellisen nuoria, sillä Itä-Suomessa aikuiset karhut siirtyvät usein Venäjälle ennen metsästyskauden alkua.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut