Naimisiin ilman stressiä? Tunnelmallisia hääyötapahtumia järjestetään eri puolilla Suomea

Hääyö järjestettiin ensi kertaa syyskuussa 2009 Vantaalla. Silloin vihittäviä kertyi jonoksi asti, ja ensimmäiset parit tulivat odottamaan vuoroaan jo iltapäivällä. Arkisto/Päivi Tuovinen

Chiméne Bavard

Haluatteko naimisiin mutta ette jaksa järjestää häitä? Silloin kannattaa harkita osallistumista Hääyö-tapahtumaan, jossa saa tunnelmalliset ja juhlalliset kirkkohäät vain ilmestymällä paikalle. Parit vihitään joko yksi kerrallaan tai useampi yhtä aikaa.

Ensimmäistä Hääyötä vietettiin kymmenen vuotta sitten Vantaalla Pyhän Laurin kirkossa. Hääyöstä tuli niin suosittu, että malli vaivattomasta vihkitapahtumasta levisi laajasti muillekin paikkakunnille. Tikkurilan seurakunnan vuotuinen tapahtuma on nykyään myös rekisteröity tavaramerkki.

Sormus, puoliso ja paperit mukaan

Varsinkin syyskuussa on useita Hääyö-vihkimisiä. Tapahtuman verkkosivujen mukaan niitä järjestetään pääkaupunkiseudun lisäksi muun muassa Lohjalla, Ylöjärvellä ja Nokialla.

Hääyöhön voi kutsua myös omia vieraita ja osaan tapahtumista voi varata ajan tai itselleen mieluisan vihkipapin.

Mukaan pitää tulevan puolison lisäksi ottaa vain sormukset, avioliiton esteettömyystodistus ja molempien henkilöllisyystodistukset.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.