Lahtelaiset yläkoululaiset haastettiin kehittämään kasvisruokareseptejä

Resepteissä saa käyttää kasvisruokavalioon sopivia aineksia. Arkistokuva. JUha Peurala

Sohvi Auvinen

Päijät-Hämeen Ateriapalvelut järjestää lahtelaisille 7.–9.-luokkalaisille oppilaille kasvisruokareseptikilpailun, jossa osallistujien on tarkoitus kehittää uusia kasvisruokareseptejä. Kilpailun voittaneelle luokalle tai ryhmälle maksetaan 2 000 euroa, joka tulee käyttää voittaneen luokan tai ryhmän jäsenten edustamien luokkien yhteiseen toimintaan.

Kilpailuun voi ilmoittautua perjantaihin 30. elokuuta saakka. Ilmoitus tulee tehdä sähköpostitse osoitteeseen info@paijatateria.fi ilmoittamalla luokan tai ryhmän nimi sekä yhteystiedot. Tiimin voi muodostaa yhdessä esimerkiksi kavereiden, kokkikerhon tai kotitalousryhmän kanssa.

Kilpailuaika on 26.8.–30.9. ja kolme finalistia valitaan 21. lokakuuta. Päijät-Hämeen Ateriapalvelut testaa reseptit 22.10.–8.11. välisellä ajalla, ja oppilasraati valitsee voittajan marraskuussa.

Reseptit suunnitellaan 10 henkilölle, ja raaka-aineet tulee kirjata kilogrammoina. Myös työohje sekä valmistuksen eri vaiheet tulee kirjata.

Reseptien raaka-aineina voi käyttää kasvisruokavalioon sopivia aineksia, kuten vihanneksia, juureksia, viljatuotteita, palkokasveja, kananmunia sekä maito- tai kasvispohjaisia tuotteita. Raaka-aineina ei saa käyttää pähkinöitä tai manteleita. Osana ohjetta tulee olla hyvä proteiinin lähde.

Kilpailuun ilmoitettujen reseptien käyttö- ja muokkausoikeudet siirtyvät Päijät-Hämeen Ateriapalvelulle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.