Vedenkeittimen voi puhdistaa myös sisältä

Astioiden lisäksi myös vedenkeitin kaipaa joskus puhdistamista. Mirja Hussain

Marjaana Lahola

Vedenkeitinkin kaipaa silloin tällöin puhdistusta, ja vedenkeitin puhdistuu esimerkiksi Marttojen neuvoilla.

Martat vinkkaavat ensinnäkin tyhjentämään vedenkeittimen aina käytön jälkeen. Kun sisäpuoli ei näytä enää puhtaalta, sisäpuolen voi pestä.

Ensin keittimessä keitetään puoli kannullista vettä, ja lisätään sen jälkeen siihen käsiastianpesuainetta. Muista irrottaa laite sähköverkosta! Sen jälkeen säiliön voi harjata astianpesuharjalla. Lopuksi säiliö huuhdellaan huolellisesti. Varo koko ajan, ettei laitteen sähköosiin mene vettä, Martat muistuttavat.

Ulkopuolelta vedenkeitintä voi puhdistaa kostealla liinalla.

Joissakin vedenkeittimissä sisälle kertyvää kalkkia voi poistaa etikan avulla. Kaikkiin vedenkeittimiin tekniikkaa ei kuitenkaan voi käyttää, joten laitteen käyttöohjeet kannattaa lukea ensin. Etikkaa ei voi käyttää esimerkiksi silloin, kun keittimen sisäpinnat ovat jotain muuta kuin terästä

Väkiviinaetikka laimennetaan samalla määrällä vettä ja annetaan liuoksen vaikuttaa keittimessä 10­-15 minuuttia. Sen jälkeen vesi keitetään, kaadetaan pois, ja keittimessä keitetään vielä muutama pannullinen puhdasta vettä, jotta etikan maku lähtee pois, Martat neuvovat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.