Etlarin eväät: Mehevä punajuurigratiini

Punajuuri on Välimerenmaiden vanha viljelykasvi, joka tuli Pohjoismaihin ja Suomeen melko myöhään, vasta 1800-luvulla.

Mehevä punajuurigratiini

700 g puna-, raita- ja/tai keltajuuria

700 g perunoita

1 sipuli

100–150 g vuohenjuustoa tai fetaa

200 g ranskankermaa

2 dl ruokakermaa

2–3 valkosipulinkynttä

1 tl suolaa, 0,5 tl mustapippuria

2 rkl tuoretta, hienonnettua timjamia

Vuoan voiteluun: voita tai rypsiöljyä

1. Kuori punajuuret, perunat ja sipuli.

2. Viipaloi perunat paksummiksi viipaleiksi kuin punajuuret, jotta molemmat kypsyvät samassa ajassa. Leikkaa myös sipuli ohuiksi viipaleiksi.

3. Voitele vuoka ja lado siihen peruna- ja sipuliviipaleet. Viipaloi tai murusta päälle vuohenjuusto.

4. Kuumenna kattilassa ranskankerma ja kerma. Lisää punajuuriviipaleet. Kuumenna ja keitä noin viisi minuuttia. Hienonna joukkoon kuoritut valkosipulinkynnet. Mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla.

5. Kaada kerma-punajuuriseos vuokaan. Sekoita ja tasoittele aineksia hieman nostellen.

6. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 50 minuuttia. Tarkista ainesten kypsyys.

7. Peitä tarvittaessa ja anna vetäytyä hetki.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.