Etlarin eväät: Sienikupit

Herkkutatit ovat joukko toisilleen läheisiä lajeja, joilla on eroja rakenteellisissa ominaisuuksissa ja kasvupaikoissa. Ne kaikki ovat hyviä ruokasieniä.

Sienikupit

200 g (herkku)tatteja

1 sipuli

1 rkl voita

1 tl suolaa

ripaus mustapippuria

2 tl hunajaa

6 kananmunaa

3 dl ruokakermaa

0,5 dl vettä

noin 100 g sinihomejuustoa

kuivattua tai tuoretta oreganoa

1. Paloittele sienet ja silppua sipuli. Kypsennä ne voissa paistinpannulla.

2. Mausta seos suolalla, mustapippurilla ja hunajalla.

3. Vatkaa munat kevyesti. Lisää joukkoon kerma ja vesi.

4. Kaada seos voideltuihin muffinipellin koloihin (10-12 kpl) ja lisää lusikalla sienitäytettä jokaiseen koloon. Älä täytä koloja piripintaan, sillä seos nousee jonkin verran.

5. Silppua joukkoon oreganoa ja leikkaa pinnalle pala sinihomejuustoa.

6. Kypsennä sienikuppeja 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoa vihreän salaatin kanssa.

VINKKI: Voit käyttää paistamiseen muffinipellin tai vuokien sijaan uunin kestäviä kahvikuppeja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.