Etlarin eväät: Punajuurihummus

Punajuuri sisältää monipuolisesti kivennäisaineita, esimerkiksi kalsiumia, kaliumia, magnesiumia, sinkkiä ja rautaakin. Energiaa punajuuressa on suunnilleen saman verran kuin porkkanassa.

Punajuurihummus

1 prk säilykekikherneitä (230 g)

300 g punajuuria

0,5 dl (oliivi)öljyä

2 valkosipulinkynttä

2 rkl tahinia eli seesamitahnaa

2 rkl sitruunamehua

1 tl juustokuminaa

1 tl suolaa

0,5 tl mustapippuria

1. Keitä, kuori ja paloittele punajuuret.

2. Valuta kikherneet ja huuhtele siivilässä.

3. Pane ainekset monitoimikoneeseen ja soseuta sileäksi tahnaksi.

4. Ohenna tahnaa tarvittaessa vedellä tai jogurtilla.

5. Tarjoa punajuurihummus dippinä tuoreiden kasvisten ja rapean leivän kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.