Etlarin eväät: Borssikeitto

Hyvän olon valintoja, pidä ruoka-annoksen koko kohtuullisena, rytmitä ateriat viisaasti ja syö säännöllisesti.

Borssikeitto

450 g raakoja punajuuria

2 porkkanaa

250 g valkokaalia

2 sipulia tai punasipulia

2 rkl öljyä

1 l kasvislientä

3 rkl punaviinietikkaa

suolaa, mustapippuria

2 rkl silputtuja yrttejä: timjamia, rakuunaa, rosmariinia

ruokaisuutta saat lisäämällä, kinkkua, nakkeja tai lihaa

1. Kuori juurekset. Leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi veitsellä tai monitoimikoneessa.

2. Suikaloi myös valkokaali ja kuoritut sipulit.

3. Kuumenna öljy suurehkossa kattilassa tai padassa ja kuullota suikaloituja kasviksia hetki, älä ruskista.

4. Kaada liemi kasvisten päälle ja anna keiton hautua kannen alla noin 30 minuuttia.

5. Mausta keitto makusi mukaan ja hauduta vielä hetki.

6. Tarjoa kevyt ranskankerman ja ruisleivän kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.