Etlarin eväät: Jauheliha-porkkanapihvit

Alkuaan porkkanan juuri oli valkoinen, kunnes se sai oranssin värinsä Ranskassa jalostuksen myötä.

Jauheliha-porkkanapihvit

10 ohutta pihviä

400 g naudan jauhelihaa

2 porkkanaa

1 dl vettä tai maitoa

½ dl korppujauhoja

1 kananmuna

1 tl rakuunaa

1 tl suolaa

mustapippuria

1. Raasta kuoritut porkkanat hienoksi raasteeksi.

2. Mittaa kulhon pohjalle vesi tai maito ja sekoita siihen korppujauhot.

3. Anna turvota hetki.

4. Sekoita joukkoon jauheliha, porkkanaraaste, muna, kämmenellä hienonnettu rakuuna, suola ja pippuri.

5. Taputtele taikinasta kostutetuin käsin 10 ohutta pihviä leivinpaperin päälle uunipellille.

6. Paista uunissa 225°C:ssa noin 15 minuuttia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.