Etlarin eväät: Kalapuikot

Kalapuikot on helpoin leikata ja käsitellä pakastekalan ollessa vielä vähän kohmeista.

Kalapuikot

1 pkt pakastekalaa (seiti, turska)

1 muna

1 dl vehnäjauhoja

1 dl korppujauhoja

1 ½ tl suolaa

1 maustemitta valkopippuria

1tl sitruunapippuria

rypsiöljyä paistamiseen

1. Anna kalapaketin sulaa osittain ja leikkaa se viipaleiksi (8-10 kpl).

2. Pyöritä viipaleet ensin vatkatussa munassa ja sitten jauho-korppujauho-mausteseoksessa.

3. Paista viipaleet pannulla öljyssä kypsiksi, kauniin ruskeiksi molemmin puolin.

4. Tarjoa esim. perunoiden ja kermaviilikastikkeen kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.