Etlarin eväät: Tomaattinen kala-perunavuoka

Maukas arkiateria syntyy yksinkertaisilla raaka-aineilla ja pikku vaivalla.

Tomaattinen kala-perunavuoka

600 g perunaa

500 g kirjolohisuikaleita tms

1 tlk tomaattimurskaa

1 tlk juustoista ruokakermaa

1,5 dl tillisilppua

1 tl mustapippuria

1 tl sitruunapippuria

2 tl suolaa

Pinnalle: 2 dl emmental-juustoraastetta

1. Kuori ja viipaloi perunat.

2. Sekoita tomaattimurska, ruokakerma ja mausteet.

3. Lado perunaviipaleet, lohisuikaleet ja silputtu tilli kerroksittain voideltuun uunivuokaan.

4. Kaada neste päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta.

5. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin tunti, sammuta uuni, peitä foliolla ja anna hautua vielä noin 15 minuuttia uunissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.