Etlarin eväät: Liha-makaronilaatikko

Avaa keittiön ovet myös jälkikasvulle. Tekemällä oppii ja ruoanvalmistustaidoissa kehittyy.

Liha-makaronilaatikko

1 ½ l vettä

5 dl makaronia

1 tl suolaa

300 g jauhelihaa

2 sipulia

2 tl suolaa

1 tl mustapippuria

1 tl paprikajauhetta

1 tl jauhelihamaustetta

2 dl porkkanaraastetta

2 munaa

6 dl maitoa

pinnalle: juustoraastetta

1. Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Kaada makaronit lävikköön valumaan.

3. Ruskista jauheliha paistinpannulla ja hienonnetut sipulit. Mausta seos.

4. Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki ja lisää maito, sekä ripaus suolaa.

5. Kaada liha-makaroni-porkkanaraasteseos voideltuun uunivuokaan ja lisää vuokaan munamaito.

6. Ripottele pinnalle juustoraastetta.

7. Paista 200-asteisen uunin alatasossa noin tunnin ajan. Peitä tarvittaessa foliolla, jos pinta tummuu liikaa.

8. Laatikko on valmis, kun munamaito on hyytynyt. Anna vetäytyä hetki.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.