Etlarin eväät: Kinkku-paprikapiirakka (pellillinen)

Viikonlopun suolaisen piirakan kanssa maistuu raikas salaatti satokauden kasviksista.

Kinkku-paprikapiirakka (pellillinen)

Pohja:

300 g margariinia tai voita

1 tl suolaa

6 dl vehnäjauhoja

1 dl vettä

Täyte:

200g kinkkua suikaleina

150 g fetajuustoa kuutioina

vihreitä oliiveja maun mukaan

2,5 dl aurinkokuivattuja tomaatteja silppuna

1 paprika kuutioituna

1 dl persiljaa silputtuna

4 munaa

4 dl ruokakermaa

4 dl juustoraastetta

1 tl mustapippuria, ripaus suolaa

1. Nypi rasva, suola ja vehnäjauhot ryynimäiseksi, lisää vesi nopeasti sekoittaen. Sekoita taikina tasaiseksi.

2. Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. (50 cm leveän uunin uunipellille, tulee n. 20 palaa)

3. Ripottele pinnalle fetajuusto, oliivit, kinkku, aurinkokuivatut tomaatit, paprika ja persilja.

4. Sekoita keskenään munat, kerma, juustoraaste ja mustapippuri, kaada tasaisesti piirastäytteiden päälle.

5. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.