Etlarin eväät: Jauheliha-kaalilaatikko

Elokuun odotettu herkku valmistuu uuden sadon mehevistä kaaleista.

Jauheliha-kaalilaatikko

tilkka öljyä

n 1,2 kg valkokaalia

1,4 litraa vettä

1 lihaliemikuutio

1 dl siirappia

2 dl puuroriisiä

400 g jauhelihaa

suolaa, mustapippuria

paprikajauhetta, meiramia

1 iso sipuli

3 valkosipulinkynttä hienonnettuna

1. Leikkaa kaali suikaleiksi veitsellä tai monitoimikoneen karkealla raastinterällä.

2. Kuumenna tilkka öljyä kattilassa ja kääntele kaalisilppua siinä viitisen minuuttia.

3. Lisää joukkoon vesi, lihaliemikuutio ja riisi. Hauduttele kaalit pehmeiksi ja anna riisin kypsyä.

4. Ruskista silputtu sipuli yhdessä jauhelihan kanssa pannussa, mausta suolalla, mustapippurilla, valkosipulilla, paprikajauheella ja meiramilla.

5. Sekoita uunivuokaan pehmennyt kaali-riisiseos ja jauheliha. Maista seosta ja mausta tarvittaessa lisää.

6. Paista 175 asteisessa uunissa noin tunti. Suojaa pinta, jos ruskistuu liikaa.

7. Lopuksi sammuta uuni ja anna hautua vielä tovi. Maku paranee pitkään hauduttaessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.