Etlarin eväät: Juures-lehtikaalikeitto

Lehtikaali on oikea ravintopommi ja sopii moneen ruokaan. Se sisältää myös runsaasti C-vitamiinia ja tukee vastustuskykyä.

Juures-lehtikaalikeitto

1 sipuli

3 valkosipulin kynttä

150 g lehtikaalia

2 varsisellerin vartta (säästä varsisellerin lehdet)

4 porkkanaa

5 perunaa

1 palsternakka (noin 200g)

1 rkl rypsiöljyä

1-2 rkl omenaviinietikkaa

1dl tomaattipyreetä

2 l vettä

3 rkl kasvisfondia

suolaa, mustapippuria

½ dl persiljaa (hienonnettuna)

1. Kuori ja kuutioi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipuli.

2. Poista lehtikaalin lehdistä ruoti ja leikkaa sopiviksi suupaloiksi.

3. Ota varsisellerin lehdet talteen. Kuutioi varsisellerit.

4. Kuori ja kuutioi porkkanat, palsternakka ja perunat.

5. Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipuleita, valkosipulia ja varsiselleriä muutama minuutti.

6. Lisää tomaattipyree ja vesi, omenaviinietikka sekä fondi. Kuumenna kiehuvaksi.

7. Lisää porkkanat, palsternakka, perunat ja lehtikaali, keitä 10-15 minuuttia.

8. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Maista.

9. Hienonna persilja ja varsisellerin lehdet, lisää keittoon juuri ennen tarjoilua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.