Etlarin eväät: Broileri-kesäkurpitsaveneet

Täytetyt kesäkurpitsat saavat maukkaan täytteen, johon hyödynnetään myös kurpitsan sisus.

Broileri-kesäkurpitsaveneet

2–3 kesäkurpitsaa

Täyte:

noin 100 g pekonia

250 g broilerin jauhelihaa

2 sipulia

kurpitsojen sisusta

1 dl (mozzarella)juustoraastetta

suolaa, mustapippuria, currya

2–3 rkl tuoretta hienonnettua basilikaa

Päälle noin 2 dl juustoraastetta

1. Halkaise kesäkurpitsat pituussuunnassa. Poista sisusta lusikalla kovertaen.

2. Pane kurpitsanpuolikkaat voideltuun matalaan laakeaan vuokaan.

3. Suikaloi pekoni ja ruskista paistokasarissa. Lisää pannulle jauheliha ja hienonnetut sipulit.

4. Ruskista ja mausta seos.

5. Lisää kesäkurpitsojen sisus ja hauduta noin 5 minuuttia.

6. Sekoita joukkoon juustoraaste. Täytä kurpitsat seoksella.

7. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia, ripottele pinnalle juustoraaste ja jatka paistamista 10–15 minuuttia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.