Etlarin eväät: Tyrnivispipuuro

Tyrni on suomalaisista luonnonvaraisista marjoista ravintorikkain. Vajaa 1 dl tyrnimarjoja kattaa päivittäisen suositellun C-vitamiinitarpeen.

Tyrnivispipuuro

1 l vettä

200 g tyrnimarjoja

1,5 dl sokeria

0,5 tl suolaa

2 dl kauramannasuurimoita

1tl vaniljasokeria

1. Mittaa kattilaan vesi, sokeri ja suola. Kuumenna kiehuvaksi.

2. Vispilöi joukkoon mannasuurimot. Anna kiehua 10 minuuttia välillä sekoittaen.

3. Soseuta tyrnimarjat ja lisää valmiin puuron joukkoon. Sekoita.

4. Mausta puuro vaniljasokerilla.

5. Jäähdytä kylmäksi ja vatkaa kuohkeaksi.

6. Tarjoa maidon tai vaahtoutuvan vaniljakastikkeen kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.