Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Isokenkäinen ja ylpeä siitä

Isommat kuin Björn Wahlroosilla. Isommat kuin Juha Miedolla. Suomen suurimmat kengät omistaa lahtelainen Teppo Kerkkä.

Sen lisäksi, että Teppo Kerkkä on isokenkäinen, hän on myös todella rikas tavallaan. Hän on yrittäjä ja yhdistää mielenkiintoisen työnsä sekä perhe-elämänsä harmonisesti. Tepolla on selkeä elämänfilosofia ja hän on tehnyt elämässään rohkeita valintoja. Hänellä on jännittävässä työssään vakaa työnsarka ja näkymät ovat hyvät. Teppo on mukava ja hän levittää ympärilleen hyvää mieltä.

Kuulostaako melkein liian hyvältä ollakseen totta? Usko huviksesi, tässä on totta joka sana.

Teppo Kerkkä vetää Suomen suurimmat kengät jalkaansa lähtiessään keikalle. Näillä keikoilla esiintyy kolmen miehen iloinen poppoo: Taikuri Jouko Alho, Teppo ”Sipi-Pelle” Kerkkä ja Tepon nuorin poika, vajaa puolitoistavuotias Julius. He käyvät keikoilla muun muassa päiväkodeissa, vanhustentaloissa, vammaisten hoitolaitoksissa ja messuilla.

Suomen suurimmat kengät ovat kuin muhkeat limput ja ne kääntyvät kärjistään kippuralle. Ne sopivat täydellisesti iloisen kirjavaan pelleyrittäjän työasuun. Kun Teppo Kerkkä kävelee Sipi-Pellenä kaupan käytävillä, ihmisten suupielet kääntyvät ylöspäin. Onni läikähtää sydämessä, kun arkensa harmaudessa tarpovat ihmiset alkavat hymyillä Sipin nähdessään.

Huumori, ilo ja viihde ovat kummallisia asioita. Niiden merkitys nousee sitä myöten, mitä alemmas ympärillä oleva todellisuus vajoaa.

- Mitä huonommin Suomella menee, sitä paremmin pellet pärjäävät, hän tietää.

Teppo Kerkkä asuu Jalkarannassa, Lahdessa. Hän on myös kotoisin Lahdesta ja ylpeä lahtelaisuudestaan. Lahti on juuri sopivan kokoinen kaupunki. Kodin ikkunoista avautuu upea luontomaisema ja näkymä Vesijärvelle. Heti kotitalon kulmilta lähtee rantabulevardi kohti Ankkuria.

- Satama on kaupungin helmi.

Kotiovelta on muutama sata metriä Vesijärven rantaan. Kesä- ja talviurheilulajien harrastusmahdollisuudet ovat loistavat. Jalkarannan koululle on matkaa 600 metriä.

Vaikka Jalkaranta on asuinalueena mukava, unelmakoti on vielä löytymättä. Vaimonsa Petra Kortelaisen kanssa hän haaveillee pienestä maatilasta Päijät-Hämeessä tai kivasta 1920-luvun tai 1930-luvun puutalosta, jossa on tunnelmaa. Muutamaa paikkaa on jo käyty katsomassa, mutta vielä se oikea ei ole löytynyt.

Teppo Kerkän rikkaus on sitä kaikkein parasta laatua: hänellä on kolme taitavaa, rohkeaa ja elämässä pärjäävää poikaa sekä rakastava puoliso. Vaimon kanssa yhteistyö sujuu myös Juujoojaa-yrityksen asioista hoitaessa.

- Minä tykkään pellenä esiintymisestä, vaimo tykkää paperihommista ja me molemmat tykkäämme toisistamme.

Työ ja perhe-elämä yhdistyvät innovatiivisella tavalla: hän toimittaa pellentyönsä rinnalla koti-isän virkaa ja on hoitanut kaikki poikansa kotona. Antti on nyt 13-vuotias, Severi on 10-vuotias ja pikkuinen Julius on yhden vuoden ja neljä kuukautta vanha. Kaikki pojat ovat olleet mukana isän pellekeikoilla. Pelle-esityksen tilanneet asiakkaat monesti aivan erityisesti toivovat, että tuleehan se pikkuinen keikkatyömies varmasti mukaan.

Joskus harvoin, vaikkapa messukeikalla, Julius ottaa ja häipyy. Isällä on kokemusta lastenhoidosta, eikä hän turhaan hermostu.

- Kaikki tuntevat meidät keikkapaikalla. Kyselen vaan, että onkos Juippea näkynyt ja sitten Juippe löytyy.

Sipi-pellellä on kysyntää näinä aikoina.

- Uutisia seuratessa välillä tuntuu, että on vain kahdenlaisia ihmisiä: Irtisanottuja ja niitä, jotka saavat yt-paperin käteensä huomenna.

Pelle ei ymmärrä järkevän uran päälle. Uraan vaikuttavat monet asiat ja kaikki voi mennä alta hetkessä. Hän itse on rakentanut elämänsä ilon varaan, eikä sitä voi kukaan häneltä viedä. Ilosta häntä ei kukaan voi irtisanoa. Ilo ei ehdy maailmasta. Hänellä on neuvo laman keskellä rämpivälle Suomelle:

- Elä hetkessä ja tunteella.

Tepon perheessä asiat ovat hyvässä tasapainossa. Perheen miehet elävät tunteella ja äiti toimii järjellä. Hermo ei petä ja usko ei lopu. Sellaisessa elämänasenteessa on meille kaikille opittavaa.

Teppo ohjaa Lahdessa Kasisalilla sunnuntaisin kahta Nuokun Sirkuksen perhesirkusryhmää sekä yhtä erityisryhmien sirkusryhmää. Sipi-Pellen elämää pääsee seuraamaan myös netin välityksellä, sillä lahtelainen Tarinakeidas tuottaa Sipi-Pellen Reality Show:ta. Sitä voi seurata Youtubessa.

Marianne Valola