Pelicans-vahti Jere Myllyniemi: Lahdella yksi ominaisuus ylitse kaikkien muiden

Tytti ja Ella Myllyniemi Juha Tanhua

Leena Johansson

Pelicans-maalivahti Jere Myllyniemi tietää, mitä on muuttaminen.

– Laskin tuossa tätä juttua varten, että sen jälkeen kun 12 vuotta sitten läksin kotoa, muuttoja on tähän päivään mennessä ollut niin ikään 12.

Viimeiset neljä vuotta Myllyniemi on asunut vain kahdessa kodissa, joten edeltäneet kahdeksan vuotta olivat melkoista muuttorumbaa paikkakunnalta ja maasta toiseen.

Ennen Pelicans-pestiään Myllyniemi on vartioinut maalia liigatasolla Espoon Bluesissa, Rauman Lukossa ja Lappeenrannan Saipassa. Ruotsissa kotijoukkueita ovat olleet Rögle, Leksand ja Frölunda.

Yksi reissu tuli tehtyä myös Pohjois-Amerikan jäille, mutta se ei johtanut sopimukseen.

Muuttaminen on Jere Myllyniemelle tuttua jo lapsuudesta. Ensimmäinen muutto äidin kanssa tapahtui, kun poika oli kaksivuotias.

– Ehkä siksi aikuisena muuttaminen ei tunnu niin kauhealta. Oikeastaan en osaa edes kuvitella kotia, josta en ikinä muuttaisi pois.

Poikamiesvuosina muuttaminen työn perässä oli helppoa.

– Keikkamies tarvitsi pelikassin, mailat ja yhden matkalaukun vaatteita varten. Kaiken piti mahtua henkilöautoon, joten turhan oppi nopeasti jättämään pois.

Tänä päivänä henkilöauton tavaratila ei tahdo riittää edes viikonloppumatkalle. Syynä on pian puolitoistavuotias Ella-tytär, jonka tarvitsemien tavaroiden määrän tietävät kaikki pikkulasten vanhemmat.

Yhdeksän vuotta yhdessä olleet Jere ja Tytti Myllyniemi ovat asuneet välillä eri paikkakunnilla, välillä yhdessä.

– Ruotsissa yhteinen koti oli pariinkin otteeseen. Täällä Suomessa ollaan asuttu myös eri paikkakunnilla, kuten silloin kun Tytti opiskeli Tampereella ja itse pelasin muualla. Viikonloppuisin tultiin yhteen, Jere Myllyniemi kertaa.

Liigatasolla sekä Suomessa että Ruotsissa seurat yleensä järjestävät tarvittaessa pelaajilleen asunnot.

– Seurojen järjestämät asunnot ovat kuitenkin aika usein sopivia yksin asuville miehille. Perheasuntokin voi olla mahdollinen.

Myllyniemet ovat järjestäneet itse nykyisen asuntonsa. Koti on ollut puolitoista vuotta Lahdessa, kerrostalossa sataman ja Sibeliustalon lähellä.

– Tämä on ensimmäinen koti, johon olemme tuoneet lähes kaikki omat kalusteemme. Sitä ennen iso osa tavaroista oli varastossa. Joka paikkakunnalta tuli kyllä ostettua jotain uutta.

Jere Myllyniemellä on kuluvan kaudenkin jälkeen jatkosopimus Pelicansissa, joten näyttää siltä, että perhe saa nauttia Lahden kodistaan ainakin vielä toiset puolitoista vuotta.

– Tässä työssä on kuitenkin oppinut, että eletään päivä kerrallaan eikä murehdita pidemmälle, Jere Myllyniemi muistuttaa.

Vesijärvenkadun kerrostalokoti on valoisa ja kaunis.

– Hieno löytö kodiksi. Ihastuimme avaraan asuntoon, jossa on paljon ikkunoita. Talo on hiljainen ja rauhallinen, mukavia naapureita, Tytti Myllyniemi sanoo.

– Olen oppinut arvostamaan kodin rauhaa, ja onhan Lahdella asuinpaikkana yksi ominaisuus ylitse kaikkien muiden. Lahti on Ellan synnyinkaupunki, Jere Myllyniemi jatkaa.

Jääkiekkoilijan kodissa ei näy jääkiekko. Entisten seurojen pelipaitoja tai mitalikokoelmia ei ole esillä. Etsimällä löytyy muutama kiekko vaatekomeron lattialta – tyttären leluina.

– Kun pelin jälkeen tulee kotiin, haluaa ajatukset pois kiekosta. Eikä voittoja tai tappioita enää tahdo ajatuksissakaan kotiin tuoda. Pieni ihminen täällä ei ymmärrä niistä vielä mitään, joten isänkin on hyvä rauhoittua, Jere Myllyniemi virnistää.

Kun perheen isän ammattina on jääkiekkoilija, vuosi kerrallaan eläminen jatkuu kaikesta huolimatta. Koti voi siis taas löytyä jonain päivänä ihan muualta.

– Jatkossa Ella tarvitsee oman huoneen, mutta nyt eletään näin kaksiossa. Unelma voisi olla omakotitalo, jossa olisi tilaa kaikille ja jossa voisi touhuta ja puuhastella.

Tulevaisuuden koti saattaa vielä löytyä myös ulkomailta, sillä kokenut maalivahti on vasta 30-vuotias.

– Nuorempana oli halu päästä ulkomaille pelaamaan hinnalla millä hyvänsä. Nyt ei enää voi miettiä vain itseään, vaan perheelle pitää pystyä järjestämään hyvät olosuhteet, Jere Myllyniemi pohtii.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Hollolan Kiikunlähteen parkkipaikka poistetaan – paikalliset kyllästyivät jatkuvaan liikenteeseen ja roskiin, luonnosta kerätään jopa ulostepapereita
 2. Korkea katto ja uusi sisäänkäynti, Lahden kaupungintalon sisäpiha halutaan avoimeksi kohtaamispaikaksi
 3. Perussuomalaisten Turtiainen tviittasi huumorikuvan poliisin tappamasta miehestä – ryhmänjohtaja Tavion mukaan käytös ei ole hyväksyttävää
 4. 3.6. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Epidemiatilanne edelleen rauhallinen, uusia tartuntoja ei ole todettu
 5. Koronakevään ketutuksesta syntyi sarja kirkkovenekoruja, jotka pelastivat hollolalaisen kultasepän konkurssilta
 6. Lahdelle jää joukkoliikennetuista vain murusia
 7. Huvivenekin tarvitsee nyt päällikön, määrittää uusi vesiliikennelaki – "Soutuveneessäkin pitää jonkun ottaa vastuu"
 8. Suomen MM-rallia ei ajeta tänä vuonna – "Terveys ja hyvinvointi ovat aina etusijalla"
 9. Nelostien pullonkaula katoaa: Hartolan-Oravakivensalmen osuus sai rahoituksen hallituksen lisätalousarvioesityksessä
 10. Hämeen kauppakamarin kyselyn mukaan koronakriisi iski yritysten liikevaihtoon: "Konkurssiriski on noussut"
 11. Vääksynjoen muinainen silta saa muistomerkin
 12. Kiistelty laki hidasautoista voi vielä kaatua – "Useita muutoksia tarvitaan, jos ratkaisu yleensä löydetään"
 13. Rikoksilla oireilevia nuoria pitää auttaa jo vankilassaoloaikana – "Me emme tuomitse tai ylenkatso"
 14. Huuhkaja-kapteenilta tiukka kannanotto: "USA, mitä v*ttua?"
 15. Satu Jaatinen kirjoitti tietokirjan kuninkaallisista – "On kiehtovaa, kun joku ihminen voi tietää sukunsa tarinan tuhat vuotta taaksepäin"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.