Kumpulan kasvitieteellisellä puutarhalla juhlitaan

Japaninpuolukkaa Kumpulan kasvitieteellisessä puutarhassa. Pirjo Kamppila pkam

ESS

Kumpulan kasvitieteellisen puutarhan kymmenes kesä Helsingissä on käynnissä. Luonnontieteellisen keskusmuseon geologiset kokoelmat ovat avoinna viikoittain, ja kesäopas johdattelee kävijöitä kasvimaailman saloihin.

Kumpulan kasvitieteellinen puutarha levittäytyy Kumpulan kartanon historiallisille maille. Kuuden hehtaarin alue jakautuu kulttuurikasvien kokoelmaan ja maantieteelliseen kokoelmaan.

Kesäopas on paikalla puutarhassa kesäviikonloppuina la–su 29.–30.6., 27.–28.7. ja 17.–18.8. Opastusten teemana on kesäkuussa kotipuutarhurin Kaukoitä. Heinäkuussa pohditaan kenelle kukat koreilevat, ja elokuussa tutustutaan kyökkikasveihin ja kartano­historiaan. Suomenkieliset puutarhakierrokset lähtevät kahvilan luota kello 12, 14 ja 16. Opastukset sisältyvät puutarhan pääsymaksun hintaan ja kestävät noin tunnin.

Puutarhan ensimmäistä vuosikymmentä juhlitaan 11.-16.6. Ohjelmassa on puutarhan historiasta ja nykypäivästä kertovia opastuksia, avoimia ovia ja muuta kesäistä ohjelmaa. Lisätiedot julkaistaan toukokuun aikana Luonnontieteellisen keskusmuseon sivulla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.