Seurahuoneen Piazza jää historiaan, tilalle tulee Kuja - "Tribuutti lahtelaisuudelle"

Kujasta saa nälkään muun muassa mukin, lihalla tai ilman. Markus Henttonen

Kari Anttinen

Osuuskauppa Hämeenmaa muokkaa syksyllä Lahden ravintolatarjontaansa. Kuja - Lahti Street Food on Seurahuoneelle syksyllä avattava ravintola, jonka Hämeenmaa kertoo olevan kunnianosoitus ja hatunnosto lahtelaisuudelle.

– Kujassa lahtelaisten ”kansallisruoka” lihamuki saa rinnalleen vegeversion. Hodarin sisältä voi löytyä minimustekalaa tai misoa, makkaraperunat eivät ui kurkkusalaatissa tai sinapissa, eikä juomaksi riitä pelkkä maito, kertoo Seurahuoneen ravintola- ja keittiöpäällikkö Ville Penttilä.

Penttilän mukaan "Kujaan tuodaan makuja maailmalta, mutta kadulla ruokailua kunnioittaen". Ruokalistan luvataan huomioivan asiakkaiden tarpeet gluteenittomalla, vegaanisella ja kasvisruokatarjonnalla.

Uusi ravintola rakennetaan keskelle korttelia Seurahuoneen ja viime syksynä avatun Coppa Eateryn väliin, nykyisen Piazzan paikalle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Koronavirustestien määrä kasvanut räjähdysmäisesti Päijät-Hämeessä – testeihin hakeudutaan lievimmistäkin oireista
 2. Sienestäjä teki erikoisen löydön Nastolasta – satoja vanhoja kolikoita oli kätketty maan alle
 3. Rapistuva kiinteistö Hämeenkatu 24:ssä Lahdessa odottaa yhä korjaustöiden jatkumista – "Jos rakennus on suojeltu, on tilanteeseen helpompi puuttua"
 4. Kärköläläinen Susanna Kirvesniemi väsyi poliklinikkatyön hektisyyteen ja teki rohkean ratkaisun – "Tajusin, että en jaksa tässä hommassa eläkepäiviin asti"
 5. Valaisinpylvääseen osunut moottoripyöräilijä kuoli Lahdessa
 6. Kirjastojen määrään ei haluta puuttua Lahdessa – säästöpaineet voivat silti laittaa kirjastot koville: "Kirjastoverkossa ei ole enää löysää"
 7. Vanha vesijohto halkesi – vettä suihkusi Lahden Diakoniasäätiön talon arkistoon
 8. Lahdessa nähdään vielä kesäteatteria – yhden päärooleista näyttelee tv:stä tuttu
 9. Tieltä suistunut auto törmäsi huvimajaan Lahdessa – poliisi otti kaksi epäiltyä kiinni
 10. Korona ei ollutkaan innostuksen loppu – Reipas ja Kuusysi saamassa jalkapallokouluihin täyden osallistumisen ympäri Lahtea
 11. Tarot-yhtyeestä tunnettu Tommi Salmela julkaisi ensimmäisen soololevynsä 51-vuotiaana – "Monta itkua on vuodatettu, että voikohan tätä edes kertoa"
 12. Vanhuuteen ja dementiaan liitetyt ennakkoluulot ja stereotypiat tekevät vanhuksia näkymättömiksi – ohitse puhuminen ja huomiotta jättäminen yleisiä kokemuksia ikäihmisille
 13. Itse tehdyt keksit ovat herkullista vierasvaraa ja mieluinen tuliainen – nyt niissä maistuvat sesongin marjat, katso reseptit
 14. Poliisi: Lahdessa maanantai-iltana puuhun törmänneen auton kuljettaja menehtyi
 15. Magneettikalastajilla tärppäsi jälleen Lahdessa: tällä kertaa Vesijärvestä nousi ase

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.