Lähimatkailun suosio huomattu Lahdessakin, tarjontaa suunnataan erityisesti lapsiperheille

Lahtelainen Yli-Marolan kotieläinpiha on yksi lapsiperheiden suosikkinähtävyyksistä ja vierailukohteista. Elena Liseytseva

Kari Anttinen

Lahden seutu haluaa osansa kasvavasta lähialuematkailusta. Tuoreen kyselytutkimuksen mukaan suomalaisia kiinnostaa tänä kesänä kotimaanmatkailu ja erityisesti lähiseutujen tutkiminen. Etenkin nuoret liputtavat kotimaanmatkailun puolesta, sillä keskustelu ilmastonmuutoksesta on vaikuttanut eniten heidän matkavalintoihinsa.

Lahden matkailusivusto Visit Lahti kohdistaa kesälomaviestinsä erityisesti eteläisen Suomen lapsiperheille.

- Lahden seudun sijainti tunnin matkan ja erinomaisten kulkuyhteyksien päässä pääkaupunkiseudun kasvukeskuksista tarjoaa ainutlaatuisen kilpailuedun, sanoo Lahti Regionin projektipäällikkö Mirka Syvänen tiedotteessa.

Lapsiperheille kohdistettu tarjonta on kerätty kampanjasivustolle. Kärkituotteet on koottu myös esitteeseen, joka jaettiin Meidän Perhe -lehden välissä kesäkuun alussa. Esitteessä ja kampanjasivustolla on mukana yli 50 lapsiperheille suunnattua tuotetta tai kohdetta.

Lahden seutu on mukana myös valtakunnallisessa 100 syytä matkailla Suomessa -kampanjassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Asikkalan Vääksyn Ranskalaisen kyläkaupan omistaja julkaisi Facebook-päivityksen nuorten kesätyöntekijöiden kaltoinkohtelusta – laaja tuki yllätti, ja kaupalle on tultu jopa Tampereelta asti
 2. Juha Honkosen uutisanalyysi: Kulmuni maksoi ministeriöille liikaa – "Miksi palautit koko summan?"
 3. VR lopettaa lipunmyynnin palvelupisteensä Lahdessa
 4. Vesijärven vanha asemarakennus palautetaan yli sadan vuoden takaiseen ulkoasuunsa – "Tämä on Lahden vanhoista kohteista ehkä vaikuttavin"
 5. Syyttäjän mukaan United Brotherhoodin johtajan suojelu kertoo tiukasta hierarkiasta – "Paras näyttö on saatu siitä, että kamerat ja kuuntelulaitteet ovat olleet kerhotilojen sisäpuolella"
 6. Näppis: Ei ollut yllätys konserttitalon kosteusvaurio
 7. Antti Kuparinen, 37, päätyi paarman pureman vuoksi infektio-osastolle tiputukseen – "Molempia jalkojani alkoi särkeä aivan mielettömästi, ja kuume nousi 39,7:ään"
 8. Näin erotat haitallisen espanjansiruetanan harmittomasta ukkoetanasta
 9. Lukijalta: Museo tiesi tarkasti, mitä torin alta löytyisi
 10. Kaupunginjohtaja Pekka Timonen valvoo nyt Lahden ja tapahtumateollisuuden etuja – joidenkin mielestä Timonen petaa jo pormestarimallin jälkeistä aikaa, mutta asiassa on toinen puoli
 11. Pelicansin hymyilevä päävalmentaja Tommi Niemelä osaa olla tarvittaessa tiukka ja joskus vähän veemäinenkin
 12. Osa koirista säikkyy pyöriä ja rullasuksia – "Kevyen liikenteen väylällä koiran kannattaa kulkea aina pientareen puolella"
 13. Lahden eteläisen kehätien rakennustyöt etenevät – kävelijöiden ja pyöräilijöiden reitit muuttuvat tällä viikolla
 14. Kunnan historian suurin hankintapäätös toteutui Asikkalassa – "Kuokka isketään maahan elokuussa"
 15. Korona kiihdytti sairaalasänkyjen kysyntää – Hollolassa tehdasta pyörittävän Lojerin työllisyystilanne pysyi hyvänä, vaikka osia saadaan edelleenkin odotella Kiinasta

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.