Etlarin eväät: Tortillalasagne

Parasta ennen -päiväys kertoo, miten kauan ruoka säilyttää ominaisuutensa oikein säilytettynä. Tuotetta voi hyvin käyttää parasta ennen -päiväyksen jälkeen, kun arvioit näkö-, haju- ja makuaisteilla tuotteen kunnon ennen käyttämistä.

Tortillalasagne

1 sipuli

1 valkosipulinkynsi

1 rkl rypsiöljyä

1 tlk tomaattimurskaa

0,5 dl vettä

suolaa, pippuria, ripaus sokeria

1 tl kuivattua oreganoa

2 dl ruokakermaa

1 paprika

250 g härkistä, nyhtökauraa tms.

1 rkl öljyä vuoan voiteluun

6 isoa tortillaa

1 pss (150 g) juustoraastetta

1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy pannussa ja kuullota sipuleita hetki.

2. Lisää tomaattimurska, mausteet ja ruokakerma. Anna kiehahtaa ja mausta mieleiseksi.

3. Huuhtele paprika ja pilko se pieniksi kuutioksi.

4. Voitele pyöreä tai suorakaiteen muotoinen uunivuoka öljyllä.

5. Laita vuokaan kerroksittain ohuelti kastiketta, härkistä, paprikakuutioita, tortilloja ja juustoraastetta.

6. Jätä päällimmäiseksi kerrokseksi kastike ja ripota pinnalle loppu juustoraaste.

7. Kypsennä lasagnea uunin keskiosassa 225 asteessa 10-15 minuuttia.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut