Etlarin eväät: Nakkikeitto

Ruokaa kannattaa valmistaa kerralla reilu annos, josta riittää syötävää useammaksi kerraksi.

Nakkikeitto

8 perunaa

1 l lihalientä

300 g nakkeja

400 g juureksia (lanttua, palsternakkaa, selleriä, porkkanaa)

pala purjoa pilkottuna

suolaa, mustapippuria

½ dl persiljaa

1. Kuori ja paloittele perunat ja juurekset. Hienonna purjosipuli.

2. Kuumenna lihaliemi ja lisää perunat, juurekset ja purjosipuli. Anna kiehua noin 10 minuuttia.

3. Paloittele nakit 5-6 osaan. Paista niihin kaunis pinta pannulla.

4. Lisää nakit ja anna kiehua 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

5. Koristele keitto tuoreella silputulla persiljalla.

6. Tarjoa keitto leivän kera.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut