Etlarin eväät: Nakkikeitto
Ruokaa kannattaa valmistaa kerralla reilu annos, josta riittää syötävää useammaksi kerraksi.
Nakkikeitto
8 perunaa
1 l lihalientä
300 g nakkeja
400 g juureksia (lanttua, palsternakkaa, selleriä, porkkanaa)
pala purjoa pilkottuna
suolaa, mustapippuria
½ dl persiljaa
1. Kuori ja paloittele perunat ja juurekset. Hienonna purjosipuli.
2. Kuumenna lihaliemi ja lisää perunat, juurekset ja purjosipuli. Anna kiehua noin 10 minuuttia.
3. Paloittele nakit 5-6 osaan. Paista niihin kaunis pinta pannulla.
4. Lisää nakit ja anna kiehua 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
5. Koristele keitto tuoreella silputulla persiljalla.
6. Tarjoa keitto leivän kera.
Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.