Etlarin eväät: Maapähkinävoi-bataattivuoka

Yhden pellin taktiikalla teet aterian mahdollisimman vähillä välineillä ja jälkityötkin sujuvat sukkelaan.

Maapähkinävoi-bataattivuoka

2,5 dl pikatäysjyväriisiä

300 g bataattia

1 punasipuli

1 pkt maustamatonta tofua (200–280 g)

1 prk kidneypapuja (230 g)

100 g vihreitä pakastepapuja

pieni pala tuoretta inkivääriä

2 valkosipulin kynttä

3 rkl maapähkinävoita

2 rkl tomaattisosetta

4,25 dl vettä tai kasvislientä

2 dl kookosmaitoa

1 tl suolaa

1. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla. Mittaa pannulle kuiva riisi.

2. Kuori ja pilko bataatti suupaloiksi. Kuori sipuli ja pilko paloiksi. Levitä uunipannulle.

3. Kuivaa tofu talouspaperin välissä, jotta siitä irtoaa ylimääräinen neste. Pilko paloiksi ja lisää pellille.

4. Huuhtele kidneypavut vedellä siivilässä ja levitä pellille.

5. Levitä pannulle pakastepavut.

6. Kuori ja raasta inkivääri. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

7. Sekoita erillisessä kulhossa inkivääri, valkosipuli, maapähkinävoi, tomaattisose, vesi ja kookosmaito ja suola. Kaada pellille muiden ainesten päälle. Varmista, että neste peittää kaiken riisin.

8. Peitä pannu leivinpaperilla ja sitten foliolla ja paista 200 asteessa 30 minuuttia.

9. Poista leivinpaperi ja folio ja jatka paistamista 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut