Lämpimien voileipien täytteiksi voit käyttää omia suosikkejasi, kokeilla uusia yhdistelmiä tai hyödyntää jääkaapissa olevia eilisen rippeitä.

Lämpimien voileipien täytteiksi voit käyttää omia suosikkejasi, kokeilla uusia yhdistelmiä tai hyödyntää jääkaapissa olevia eilisen rippeitä.

Lämpimät voileivät

4 viipaletta isoa paahtoleipää (graham tai monivilja)

2 rkl levitettä

2 rkl sinappia tai ketsuppia

2 tomaattia

4–8 viipaletta palvi- tai kalkkunaleikkelettä

2 munanvalkuaista

150 g juustoraastetta

1. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.

2. Voitele leivät levitteellä ja sinapilla. Nosta leivät leivinpaperille pellille.

3. Viipaloi tomaatit. Laita leiville palvikinkkua ja tomaattiviipaleita.

4. Vatkaa munanvalkuaiset vaahdoksi. Lisää joukkoon raastettu juusto (3–4 dl).

5. Päällystä leivät seoksella.

6. Paista leipiä uunin keski-/yläosassa 250 asteessa 7-8 minuuttia tai kunnes juusto on kauniin ruskeaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut