Etlarin eväät: Peltipyttis

Ota kaikki hyöty irti uunin lämmöstä ja valmista kerralla useita ruokia tai leivonnaisia. Hyödynnä myös uunin esi- ja jälkilämpö.

Peltipyttis

n. 500 g perunoita

1 pieni lanttu

1 rkl öljyä

½ tl suolaa

½ tl mustapippuria

1 punasipuli

2 (n. 200 g) makkaraa (liha tai vege)

1 pieni kesäkurpitsa

½ rs kirsikkatomaatteja

3-4 kananmunaa

½ ruukku persiljaa

Lisäksi esim. sinappia, ketsuppia, majoneesia tai turkkilaista jogurttia.

1. Pese ja leikkaa perunat pieniksi kuutioiksi. Kuori lanttu ja leikkaa myös pieniksi kuutioiksi.

2. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla, lisää perunat ja lantut.

3. Valuta päälle öljyä, mausta suolalla ja pippurilla ja kääntele. Paista 225 asteessa 15 minuuttia.

4. Kuutioi sillä välin punasipuli, makkarat ja kesäkurpitsa.

5. Lisää pellille, kääntele ja jatka kypsentämistä 15 minuuttia. Halkaise kirsikkatomaatit.

6. Ota pelti uunista, lisää tomaatit ja kääntele.

7. Tee pyttipannuun muutama kolo ja riko koloihin varovasti kananmunat.

8. Jatka paistamista vielä noin 5 minuuttia. Viimeistele pyttis hienonnetulla persiljalla.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut