Etlarin eväät: Sisarussämpylät

Esikypsytetyt kokonaiset ohrasuurimot kypsyvät melko nopeasti. Keittoaika on noin 35 minuuttia.

Sisarussämpylät

7 ½ dl maitoa

50 g hiivaa

2 tl suolaa

3 rkl siirappia

3 rkl öljyä

1 l keitettyjä kokonaisia ohrasuurimoita (3 dl raakoja ohrasuurimoita)

n. 2,1 l (n. 1,3 kg) vehnä- tai hiivaleipäjauhoja

Voiteluun: munaa

Pinnalle: auringonkukan-, seesamin- tai pinjansiemeniä

1. Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva, suola, siirappi, öljy ja ohrasuurimot.

2. Alusta taikina joko vehnä- tai hiivaleipäjauhoilla. Anna taikinan kohota leivinliinan alla.

3. Leivo kohonnut taikina sämpylöiksi. Jos haluat tehdä sisarussämpylöitä, pane sämpylät melkein kiinni toisiinsa.

4. Voitele kohonneet sämpylät halutessasi munalla. Ripottele pinnalle siemeniä.

5. Paista uunissa 225°C:ssa noin 15 minuuttia tai kunnes kypsiä.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut