Etlarin eväät: Peruna-purjososekeitto

Järjestä ruoat kotijääkaapissa niin, että sijoitat vanhimmalla päiväyksellä olevat tuotteet hyllyn etuosaan.

Peruna-purjososekeitto

1 l kasvislientä

1 purjo

6 perunaa

1 sipuli

2 dl ruoka- tai kaurakermaa

0,5 tl valkopippuria

4 viherpippuria

suolaa

1. Kiehauta kasvisliemi.

2. Leikkaa purjo paloiksi kasvisliemeen.

3. Kuori ja kuutioi perunat joukkoon, kuori sipuli lisää myös paloina joukkoon.

4. Keitä keittoa noin puoli tuntia ja soseuta se sauvasekoittimella.

5. Kaada kerma sekaan ja kuumenna keitto uudestaan.

6. Mausta sosekeitto valkopippurilla, suolalla ja hienonnetulla viherpippurilla.

7. Keittoa voi tarvittaessa ohentaa kasvisliemellä.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut