Etlarin eväät: Peruna-purjososekeitto

Järjestä ruoat kotijääkaapissa niin, että sijoitat vanhimmalla päiväyksellä olevat tuotteet hyllyn etuosaan.

Peruna-purjososekeitto

1 l kasvislientä

1 purjo

6 perunaa

1 sipuli

2 dl ruoka- tai kaurakermaa

0,5 tl valkopippuria

4 viherpippuria

suolaa

1. Kiehauta kasvisliemi.

2. Leikkaa purjo paloiksi kasvisliemeen.

3. Kuori ja kuutioi perunat joukkoon, kuori sipuli lisää myös paloina joukkoon.

4. Keitä keittoa noin puoli tuntia ja soseuta se sauvasekoittimella.

5. Kaada kerma sekaan ja kuumenna keitto uudestaan.

6. Mausta sosekeitto valkopippurilla, suolalla ja hienonnetulla viherpippurilla.

7. Keittoa voi tarvittaessa ohentaa kasvisliemellä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut