Etlarin eväät: Ystävänpäivän laskiaispullat

Ystävänpäivää ja laskiaista voi viettää vaikkapa ulkoillen, retkieväänä maistuvat laskiaispullat ja kuuma kaakao.

Ystävänpäivän laskiaispullat

5 dl maitoa

50 g hiivaa

1 tl suolaa

2 dl sokeria

1 rkl kardemummaa

1 muna

n.15 dl vehnäjauhoja

n.150 g margariinia

Täytteeksi: mansikkahilloa, kermavaahtoa ja mantelimassaa

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna.

2. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten.

3. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella.

4. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.

5. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois.

6. Leivo taikinasta paksu pötkö ja jaa se 20 osaan riippuen siitä, kuinka isoja pullia haluat.

7. Pyörittele paloista pikkupullia. Kohota pullat kaksinkertaisiksi, voitele ne munalla ja koristele raesokerilla ennen paistamista.

8. Paista pikkupullat noin 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.

9. Halkaise hieman jäähtyneet pullat keskeltä kahtia täytettä varten.

10. Laita pullan väliin mansikkahilloa ja kermavaahtoa, sekä halutessasi mantelimassaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut