Etlarin eväät: Lohi-avokadosalaatti

Avokadojen sesonki on nyt parhaimmillaan. Nauti sellaisenaan, lisää salaatteihin, ruokiin, smoothieihin jne.

Lohi-avokadosalaatti

2 erilaista salaattia

125 g mozzarellapalloja

suolaa, mustapippuria

4 tomaattia

1 avokado

½ dl ruohosipulia tai tilliä

noin 100 g kylmäsavulohta

Kastike:

½ dl öljyä

¼ dl valkoviinietikkaa

½ dl appelsiinimehua

2 hienonnettua valkosipulinkynttä

1 rkl sokeria, ripaus suolaa ja mustapippuria

1. Valuta mozzarellapalloista vesi.

2. Ripota juustopalloille vähän suolaa ja mustapippuria. Anna maustua hetki.

3. Revi salaatit laakealle vadille.

4. Leikkaa huoneenlämpöiset tomaatit ja avokado ohuiksi viipaleiksi.

5. Levitä ne ja mozzarellapallot salaatin päälle.

6. Leikkaa lohi suikaleiksi ja lisää salaattiin.

7. Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Tarjoa kastike erikseen.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut