Etlarin eväät: Hernekeitto

Tänään herneet likoamaan, huomenna keitto porisemaan!

Hernekeitto

2,5 l vettä

500 g kuivattuja herneitä

500 g savukinkkua tai potkaa, pekonia tms.

2 sipulia

2 lihaliemikuutiota

suolaa ja pippuria

1 tl kuivattua tai 1rkl tuoretta meiramia hienonnettuna

1. Huuhtele herneet. Laita herneet likoamaan veteen yöksi.

2. Laita herneet kiehumaan liotusvedessään. Hienonna sipuli ja lisää se ja liemikuutiot kattilaan.

3. Anna kiehua miedolla lämmöllä 2-3 tuntia. Muista sekoittaa aina välillä, palaa herkästi pohjaan.

4. Paloittele liha ja lisää palat keittoon.

5. (Jos käytät savupotkaa, laita se keittoon makua antamaan jo herneiden kanssa samaan aikaan. Nosta se sitten pois kattilasta, kun herneet ovat kypsiä ja irrottele liha luusta, kuutioi ja lisää keittoon.)

6. Mausta keitto oman maun mukaan suolalla, pippurilla ja meiramilla.

7. Anna keiton kiehua vielä hetki ennen tarjoilua. Tarkista maku.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut