Etlarin eväät: Broileripyörykät ja sitruunarelissi

Voit tehdä pyörykät myös nyhtökaurasta. Jauha se ensin monitoimikoneella hienoksi.

Broileripyörykät ja sitruunarelissi

400 g broilerin jauhelihaa

1 dl vettä tai maitoa

0,5 dl korppujauhoja

1 pieni sipuli

1 valkosipulinkynsi

1 rkl öljyä

1 kananmuna

3 rkl tuoretta persiljaa

1,5 tl juustokuminaa

1 pieni punainen chili

1 tl suolaa ja ripaus mustapippuria

Sitruunarelissi:

2 säilöttyä sitruunaa

3 rkl öljyä, 1 rkl sokeri, 1 rkl chilitahnaa

1. Valmista ensin relissi. Leikkaa säilötyt sitruunat ohuiksi suikaleiksi. Sekoita pienessä kulhossa suikaleiden joukkoon öljy, sokeri ja chilitahna.

2. Valmista pyörykkätaikina. Sekoita neste ja korppujauhot keskenään, anna turvota muutama minuutti.

3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit öljyssä pannulla ja siirrä jäähtymään kulhoon.

4. Sekoita joukkoon jauheliha, korppujauhoseos, kananmuna, hienonnetut yrtit ja mausteet. Sekoita.

5. Muotoile kostutetuin käsin murekemassasta pyöryköitä ja pane ne leivinpaperin päälle uunipellille.

6. Kypsennä uunissa 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

7. Tarjoa pyörykät lämpiminä sitruunarelissin ja esimerkiksi uunijuuresten kanssa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut