Etlarin eväät: Metsäsieniohratto

Ohrasuurimoiden lisäksi tarjolla on paljon erilaisia viljalisäkkeitä. Kokeile niitä!

Metsäsieniohratto

300 g kantarelleja (pakaste)

1 rkl öljyä

suolaa, mustapippuria

1 iso sipuli

2 valkosipulinkynttä

1 l kasvislientä

2 rkl rypsiöljyä

2,5 dl esikypsytettyjä rikottuja ohrasuurimoita

1-2 rkl tuoretta hienonnettua timjamia

0,5 dl ranskankermaa

mustapippuria

1. Sulata pilkotut sienet. Paista sieniä pannulla hetki, lisää öljy ja paista muutama minuutti lisää. Mausta sienet ja siirrä sivuun.

2. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Valmista kasvisliemi fondista tai liemikuutioista. Pidä liemi kuumana.

3. Kuumenna öljy paistokasarissa tai laakeapohjaisessa kattilassa. Kuullota öljyssä sipulit, kunnes ne ovat pehmeitä. Lisää ohrasuurimot ja kuullota niitä hetki.

4. Lisää kuumaa lientä noin pari dl kerrallaan. Lisää seuraava liemierä, kun edellinen on imeytynyt ohrasuurimoihin. Kypsennä ohrattoa koko ajan sekoittaen.

5. Kun ohra alkaa olla kypsää, lisää joukkoon sienet, ranskankerma ja hienonnettu timjami. Mausta mustapippurilla.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut