Etlarin eväät: Kanakastike ja bataattisose

Sesonki aikaansa kasvikset ja hedelmät ovat parhaimmillaan ja edullisimmillaan. Sesongin tuotteet ovat nykyään hyvin esillä kaupoissa.

Kanakastike ja bataattisose

1 kg bataattia

1 tl inkivääriä

1 punainen chili

3 rkl öljyä

1 kg kanan paistileikkeitä

1,5 tl suolaa

2 dl vettä

4 rkl maapähkinävoita

1 rkl tomaattipyreetä

1 limen mehu

2 dl kookosmaitoa

1. Kuori ja kuutioi bataatit. Kuori ja raasta inkivääri. Pilko chili.

2. Ruskista kananpalat öljyssä paistinpannulla. Lisää inkivääri, chili ja suola. Kuullota hetki ja lisää vesi.

3. Anna kypsyä miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia.

4. Sekoita maapähkinävoi, tomaattipyree ja limen mehu kookosmaitoon.

5. Lisää seos kanojen joukkoon ja anna hautua 10 minuuttia. Lisää joukkoon vettä, jos haluat laimentaa kastiketta.

6. Laita bataatit kattilaan ja lisää vettä sen verran, että ne peittyvät. Lisää keitinveteen suolaa. Keitä noin 20 minuuttia tai kunnes bataatit ovat pehmeitä. Valuta ja soseuta.

7. Laita bataattisose lautasen keskelle ja kaada kanakastike sen ympärille. Lisukkeena voit tarjota kasviksia.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut