Etlarin eväät: Täyteläinen kasviskeitto

Tämä keitto saa makua tähteeksi jääneistä uunikasviksista ja täyttävyyttä linsseistä.

Täyteläinen kasviskeitto

2 sipuli

2 valkosipulin kynttä

2 rkl öljyä

2 tl paprikajauhetta

½-1 l uunikasviksia (kypsiä)

1 l vettä

2 dl punaisia linssejä

1 kasvisliemikuutio

2 tl sokeria

1 tl suolaa

½ tl mustapippuria

1 rkl viinietikkaa

2 dl kaurakermaa tai ruokakermaa

1. Kuori ja hienonna sipulit.

2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä sipuleita ja paprikajauhetta muutama minuutti.

3. Lisää loput ainekset ja keitä välillä sekoittaen noin 15 minuuttia, kunnes linssit ovat kunnolla pehmenneet.

4. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella ja lisää vielä kerma.

5. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut