Hyvää liikuntaa ja halpa tapa liikkua – yli 50-vuotiaita kannustetaan rohkeasti fillarin selkään

Pyöräily on hyvä liikuntamuoto myös senioreille. mostphotos

Chiméne Bavard

Pyöräliitto on huolissaan yli 50-vuotiaiden vähenevästä pyöräilyinnostuksesta. Viime vuonna tehdyn kyselytutkimuksen mukaan lähes kolmasosa yli 50-vuotiaista ei käytä pyörää lainkaan, ja yli 65-vuotiaista määrä on jo 44 prosenttia.

Pyöräliiton mukaan syynä pyöräilyn vähenemiseen ovat väärät luulot pyöräilyn vaarallisuudesta. Esteiksi pyöräilyn lisäämiselle iäkkäämmät sanovat useimmiten pyöräteiden laadun ja niiden kunnossapidon. Usein taustalla on myös vähäinen tieto siitä, miten omaa pyöräilyään voi tehdä turvallisemmaksi ikääntyessä.

– Liikenneympäristömme muuttuu koko ajan turvallisemmaksi ja kuolemaan johtaneet onnettomuudet ovat puolittuneet kahdessa vuosikymmenessä, liiton puheenjohtaja Matti Koistinen sanoo.

Pyöräliitto muistuttaa, että pyöräily on erinomaista liikuntaa esimerkiksi nivelvaivoista kärsiville sekä ylipainoisille. Polkupyöräily edistää lisäksi kestävyyskuntoa, lihaskuntoa ja tasapainoa.

– Sen merkittävin etu moneen muuhun liikuntamuotoon on helppous: pyörällä asioiden hoitaminen on samalla liikuntaa. Liikennemuotona se on taas edullinen, kohtalaisen nopea eikä vaadi ajokorttia, Koistinen jatkaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.