Etlarin eväät: Rukiiset letut, Savuahventäyte

Ahven on valittu Suomen kansalliskalaksi ja se esiintyy myös useissa paikkakuntavaakunoissa.

Rukiiset letut

6 dl maitoa

2 kananmunaa

2 dl ruisjauhoja

1 dl vehnäjauhoja

suolaa, 2-3 rkl öljyä

1. Sekoita maidon joukkoon kananmunat, jauhot, suola ja öljy. Anna turvota hetki.

2. Paista letut ja tarjoile savukalatäytteen kanssa.

Savuahventäyte

300 g savustettuja ahvenia perattuna

n. 2 kesäsipulia varsineen

2 dl raejuustoa

100 g tuorejuustoa

0,5 dl hienonnettua tuoretta tilliä

sitruunapippuria, sitruunamehua, suolaa

1. Hienonna perattu kala ja sipuli. Lisää raejuusto ja tuorejuusto.

2. Mausta tillillä, sitruunamehulla, sitruunapippurilla ja suolalla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.