Etlarin eväät: Bolognesekastike

Tomaattimurskan voi tehdä myös itse kesän kypsyttämistä ja upean punaisista tomaateista.

Bolognesekastike

1 rkl rypsiöljyä

1 sipuli silputtuna

400 g jauhelihaa

n. 1 tl suolaa

mustapippuria myllystä

1 rkl vehnäjauhoja

n. 500 g tomaattimurskaa

1 rkl tomaattipyreetä

3 valkosipulinkynttä hienonnettuna

0,5 dl hienonnettua oreganoa tai basilikaa

0,5 tl chiliä

3-4 dl lihalientä

pala punaista paprikaa tai 1 porkkana suikaleina

1. Kuori ja silppua sipuli.

2. Kuumenna öljy kattilassa.

3. Lisää sipuli ja jauheliha. Paista kypsäksi käännellen.

4. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

5. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja kääntele hetki.

6. Lisää tomaattimurska, tomaattipyree ja hienonnetut valkosipulinkynnet.

7. Mausta oreganolla tai basilikalla ja chilillä.

8. Lisää joukkoon lihaliemi ja pala punaista paprikaa tai kuorittu porkkana suikaleina.

9. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.

10. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa maun mukaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.