Etlarin eväät: Kasvisnyytit grillissä

Vaihtele kasviksia sesongin mukaan ja nyytit voi valmistaa etukäteen grillaamista vaille valmiiksi.

Kasvisnyytit grillissä

1 keskikokoinen kesäkurpitsa

1 paprika

2 tomaattia

1 (puna)sipuli

noin 150 g fetajuustoa

2-3 valkosipulinkynttä

1 1/2 tl oreganoa

1 1/2 tl timjamia

mustapippurirouhetta

öljyä

1. Suikaloi kesäkurpitsa. Halkaise paprika ja poista siemenet, suikaloi.

2. Halkaise ja viipaloi sipulit ja lohko tomaatit. Valuta feta ja leikkaa kuutioiksi.

3. Yhdistä ainekset kulhossa. Pirskottele päälle öljyä ja ripottele mausteet joukkoon. Sekoita ja anna maustua.

4. Revi alumiinifoliosta neljä reilua palaa ja jaa ainekset niille. Nosta folion reunat ylös, mutta jätä nyytit hieman auki.

5. Grillaa nyyttejä 15-20 minuuttia lämpötilasta riippuen. Voit kypsentää nyytit myös 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.