Vuokraturva: Muuta nyt, vältä kesämuuton ruuhkat ja sesonkivuokrat

Pirjo Kamppila

Aikainen kevät on näkynyt varhaisena piristymisenä myös vuokra-asuntomarkkinoilla. Jos haluaa ehtiä vaihtaa asunnon ennen kesäsesonkia, kannattaa toimia nopeasti, kehottaa toimitusjohtaja Timo Metsola Vuokraturva oy:stä.

- Käytännössä kesäsesonki käynnistyy jo toukokuussa.

- Talvella on rauhallisempaa, ja kesällä taas vuokramarkkinat käyvät todella kuumina. Jos vuokralainen miettii omaa etuaan, asunto kannattaisi pyrkiä vaihtamaan talvikuukausina. Silloin kilpailevia hakijoita on vähemmän, vuokrapyynnöt ovat matalampia ja vapautuvista asunnoista on jopa valinnanvaraa.

Kesällä syntyy ruuhka, kun valtava joukko ihmisiä etsii vuokra-asuntoa yhtä aikaa. Uudet opiskelijat muuttavat ja lapsiperheet koittavat ajoittaa muuttonsa kouluvuoden ulkopuolelle.

- Kysyntä on niin suurta, ettei tarjonta pysty siihen vastaamaan. Siksi kesällä voidaan pyytää asunnoista sesonkivuokria, eli tavallista korkeampaa vuokraa. Ihan vastaavasti kuin hotellit hinnoittelevat huoneensa korkeammalle vilkkaimman kysynnän aikaan.

Metsola vakuuttaa, että talvikuukausina on todennäköistä, että vuokralainen saa sopivamman asunnon ja vieläpä edullisemmin.

- Mikäli vuokralainen haluaa päästä muuttamaan vappuna, nykyinen vuokra-asunto on irtisanottava maaliskuun loppuun mennessä. Siksi asian kanssa kannattaa olla hereillä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.