Etlarin eväät: Kolmen viljan uunipuuro, Mustikkakeitto

Aamiaiselta jääneen puuron voi kätkeä sämpylätaikinaan tai kokeile entisajan malliin kuumentaa rasvassa pannulla ruskeaksi ja nauti maidon ja marjojen kera.

Kolmen viljan uunipuuro

yhteensä n. 3½ dl kokonaisia kaura-ohra-tattarisuurimoita.

1 l maitoa

½ tl suolaa

(muutama voinokare)

1. Mittaa uunivuokaan maito ja suurimot sekä suola.

2. Pinnalle voit halutessasi lisätä muutaman voinokareen.

3. Hauduta miedossa uuninlämmössä 80-100°C:ssa yön yli tai uunin jälkilämmössä.

Mustikkakeitto

9 dl laimennettua marjamehua

1 dl vettä

2 ½ rkl perunajauhoja

4 dl pakastettuja mustikoita

1. Kuumenna mehu kiehuvaksi.

2. Sekoita keskenään vesi sekä perunajauhot ja lisää suurus ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen mehun joukkoon. Anna keiton pulpahtaa pari kertaa.

3. Lisää valmiiseen keittoon tuoreita tai pakastettuja marjoja, sekoita. Anna keiton jäähtyä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.