Etlarin eväät: Nokkosletut

Tuoreena ruoaksi valmistettaessa nokkoset kiehautetaan vähässä vedessä ja valutetaan esim. siivilässä.

Nokkosletut

5 dl maitoa

2–4 munaa

2,5 dl hiivaleipäjauhoja

1 tl suolaa

1 tl sokeria

2 rkl rypsiöljyä

1 l tuoreita nokkosia, nuoria versoja tai noin 2 dl kuivattua nokkosrouhetta

paistamiseen rasvaa

1. Kiehauta nokkoset vähässä kiehuvassa vedessä, kaada siivilän läpi ja jäähdytä kylmässä vedessä.

2. Purista kuivaksi ja hienonna.

3. Sekoita kaikki ainekset nokkosia lukuun ottamatta ja anna taikinan turvota puolisen tuntia.

4. Lisää nokkoset ja sekoita.

5. Paista pannulla keskisuurella lämmöllä joko pieniä tai isoja lettuja.

6. Tarjoa lettujen kanssa puolukkahilloa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.