Etlarin eväät: Kaali-käristyspata

Käristyksen voi valmistaa padassa, korkeareunaisessa paistokasarissa, wok-pannussa tai isossa kattilassa.

Kaali-käristyspata

1 rkl voi-öljyseosta

n. 250 g poron- tai riistakäristystä

2 sipulia

2 valkosipulinkynttä

1 (500-700 g) kaali

1 palsternakka

2 porkkanaa

2 dl kaurajyviä

7 dl vettä

1 kasvis- tai lihaliemikuutio

mustapippuria, suolaa

1. Kuumenna voi-öljyseos padassa.

2. Lisää hieman sulanut käristys ja paista käännellen noin 5 minuutin aikana. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Kuori ja paloittele sipulit, valkosipulit, palsternakka ja porkkanat. Suikaloi kaali.

4. Lisää sipulit, kaali ja juurekset pataan, paista käännellen muutaman minuutin ajan.

5. Lisää vielä kaurajyvät, vesi ja liemikuutio ja kypsennä kannen alla keskilämmöllä noin 15-20 minuuttia, kunnes kaurajyvät ovat kypsiä.

6. Maista ja mausta tarvittaessa lisää. Tarjoile puolukoiden kanssa.

7. Vinkki: Kokeile käristyslihan sijaan kasviskebablastuja.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut