Etlarin eväät: Järvikala-puttanesca spagetti

Italialaisen klassikon suomalaisessa versiossa anjoviksen tai sardiinien sijaan makua antaa säilötty luonnonkala.

Järvikala-puttanesca spagetti

1 sipuli

3 valkosipulin kynttä

n. 350 g täysjyväspagettia

250 g kirsikkatomaatteja

1 dl oliiveja

n. 150 g luonnonkalasäilykettä, esim. särkeä

1 kasvisliemikuutio

2 rkl öljyä

1 rkl viinietikkaa tai balsamicoa

2 tl sokeria ja oreganoa

ripaus chilijauhetta ja suolaa

8 dl vettä

Päälle: mustapippuria myllystä, raastettua parmesania tai pecorinoa, tuoretta basilikaa

1. Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipulin kynnet. Laita kaikki ainekset kattilaan.

2. Laita kansi päälle ja kuumenna kiehuvaksi.

3. Laske hieman lämpöä ja keitä noin 10 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes pasta on kypsää.

4. Tarjoile rouhitun mustapippurin, juustoraasteen ja tuoreen basilikan kanssa.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut