Etlarin eväät: Porkkanasämpylät

Leivontaohjeita voi muunnella käyttämällä erilaisia jauhoja ja lisäämällä kasviksia. Leipomisen iloa, herkullisia tuoksuja ja maukkaita lämpimäishetkiä!

Porkkanasämpylät

5 dl vettä

50 g hiivaa

2 tl suolaa

1 rkl siirappia

0,5 dl öljyä

n.5 dl sämpyläjauhoseosta

n. 6 dl hiivaleipäjauhoja

2 dl porkkanaraastetta

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.

2. Lisää suola, siirappi, porkkanaraaste ja alusta taikinaksi jauhoilla.

3. Lisää alustuksen loppupuolella öljy. Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät.

4. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

5. Leivo kohonnut taikina tangoiksi ja ota siitä palasia (15-20 kpl) uunipellille joko sellaisenaan tai pyöritellen.

6. Anna sämpylöiden kohota hyvin peitettynä.

7. Paista sämpylöitä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut