Etlarin eväät: Belugaborssi

Pienikokoinen beluga-linssi on napakka ja maukas, ja sitä kutsutaan jopa kasvissyöjien kaviaariksi.

Belugaborssi

2 sipulia

3 valkosipulin kynttä

1 rkl öljyä

4-6 punajuurta

250 g kasvissuikaleita (pakaste)

1 ½ l vettä

2 kasvisliemikuutiota

2 dl beluga-linssejä

400 g hapankaalia

2 laakerinlehteä

6 maustepippuria

2 tl sokeria

2 tl timjamia tai yrttisekoitusta

1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja raasta tai paloittele pieneksi punajuuret.

2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita muutama minuutti.

3. Lisää loput ainekset ja keitä kannen alla 20-30 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä.

4. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.

5. Tarjoile smetanan tai kaurafraichen, suolakurkkujen ja tuoreen timjamin kanssa.

6. Borssiin voi myös lisätä linssien sijaan siskonmakkaraa.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut